dimarts, 19 de juny del 2012

RESUM CAPÍTOLS 13, 14, 15, 16

  • RESUM CAPÍTOL 13:
La senyora Baixeres crida l'Aloma per veure el vestit de la seva filla que es casa. Quan torna a casa es troba en Joan molt malament. Més tard, ella i Robert avisen al metge.
L'Aloma es reconcilia amb en Robert i passen uns dies molt bé, fins que els arribi un telegrama de l'Anna en el qual els diu que torna amb en Dani malalt.

LÍNIA DE SÍNTESI:
Tot segueix un bon ritme fins que una notícia els espera.

CITA INICIAL:
"Amor, no me dexes, que me moriré". Juan Álvarez Gato.

RELACIÓ CITA AMB CAPÍTOL:
La cita es relaciona amb l'amor d'Aloma cap a dues persones: Robert i el seu germà Joan.



  • RESUM CAPÍTOL 14:
En aquest capítol, Dani mor poc després d'haver tornat a casa amb l'Anna. Per altra banda, Joan li diu a l'Aloma que han de buscar sortides perquè no tenen suficients diners per pagar la casa.

LÍNIA DE SÍNTESI:
Les coses a casa van malament.

CITA INICIAL:

-Digues, foll, has diners?-. Respòs: -He amat-.
-Has viles, ni castells, ni ciutatas, comdats ni ducats?-.
Respòs: -He amors, pensaments, plors, desirers, treballs, languiments, qui són mellors que emperis ni regnats. Llull, Llibre d'Amic e Amat.

RELACIÓ CITA AMB CAPÍTOL:
A la cita inicial, el que parla diu que no té béns materials però sí moltes altres coses que són importants. L'Aloma pot perdre els seus béns materials li importa més l'amor







  • RESUM CAPÍTOL 15:
Una de les proposicions era demanar-li a la Coral un anell que li havia regalat en Joan, però quan l'Aloma va anar-hi, la Coral no se'l va voler tornar i a sobre la va insultar, de manera que l'Aloma empipada se'l va treure i el va llençar per una finestra.


LÍNIA DE SÍNTESI:
Aloma i Coral es barallen.

CITA INICIAL:
"Res no hi havia en ella de tan profundament arrelat que hom ho pogués arrencar fàcilment". Aldous Huxley, Dues o tres gràcies.

RELACIÓ CITA AMB CAPÍTOL:
Aloma estima tant les coses que ningú pot llevar-li aquesta estimació.



  • RESUM CAPÍTOL 16:

Aquest capítol parla dels diners de la família, del problema que tenen amb la casa. L'Aloma va parlar dels diners amb en Robert i ell va dir-li que no els tenia. Més tard va saber que tots s'havien assabentat d'aquest problema.

LÍNIA DE SÍNTESI:
Sembla que l'Aloma és la única preocupada pel problema dels diners.

CITA INICIAL:
"Veus allí una joveneta pàl·lida que està separada de tots els altres? Mira com se'n va lentament. Sembla que camini amb els peus junts. No és veritat que s'assembla molt a la Margarida?"

RELACIÓ CITA AMB CAPÍTOL:
És un poema dirigit a l'Aloma.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada